Viime kevään yllättäjien väännössä panoksena isot pisteet – tässä keskiviikon MM-kisaohjelma

Latvia (viime kevään yllättäjien kohtaaminen)

Keskiviikon ykkösmatsiksi nousee ennakolta viime kevään yllättäjien, eli Saksan ja Latvian välinen peli, jossa pelataan jo isoista pisteistä.

MM-kisoissa pelataan keskiviikkona tuttuun arkipäivän tyyliin neljä ottelua, eli kaksi ottelua molemmissa lohkoissa. Päivän ennalta kiinnostavin ottelu pelataan Ostravan B-lohkossa alkuillasta, kun Saksa ja Latvia kohtaavat klo 17:20 alkavassa ottelussa.

Panoksena on jo tässä kohtaa turnausta isot pisteet, sillä Saksa ja Latvia ovat toistensa niin sanottuja päävastustajia, eli lohkovaiheen päätteeksi nämä joukkueet tulevat kaiken järjen mukaan taistelemaan samoista sijoista, eikä välttämättä molemmille ole puolivälieräpaikkaa tarjolla.

Mainos:

Latvia on aloittanut kisat erinomaisesti, mutta on pelannut lohkon ennalta heikompia maita vastaan. Saksa taas on saanut vasta kolme pistettä, mikä näyttää sarjataulukon kannalta huonolta. Totuus tulosten takaa on kuitenkin se, että Saksa on pelannut lohkon vahvimpia ryhmiä vastaan ja onnistui voittamaan Slovakian. Tuon voiton arvo nousisi entisestään, jos Saksa onnistuu venymään voittoon myös toistaiseksi tappiotonta Latviaa vastaan.

Päivän muissa otteluissa kisaisäntä Tshekki kohtaa Prahan A-lohkon alkuillan ottelussa Norjalle eilen nöyrtyneen Tanskan, joka kaipaa jo kipeästi pisteitä parannellakseen asemiaan sarjapaikkataistelussa.

Iltaottelut ovatkin ennalta selvimpiä tapauksia. Puola on taistellut otteluissaan sitkeästi, mutta Slovakia lienee sille aivan liian kova pala, ellei Slovakia sorru pahaan asennevammaan. Samaa voitaneen sanoa myös Iso-Britannian mahdollisuuksista vahvaa Sveitsin ryhmää vastaan.

Tässä keskiviikon MM-kisaohjelma:

17:20 Tshekki-Tanska

17:20 Saksa-Latvia

21:20 Slovakia-Puola

21:20 Sveitsi-Iso-Britannia

Lue myös: Kanada johti päätöserässä 6-1 – Itävalta teki MM-kisahistorian absurdeimman nousun