Jääkiekon MM-kisat käyntiin tänään – Leijonat kotikisoihin ennakkosuosikkina

Maailmanranking MM-kisat 2023 Latvia - Suomi - Ruotsi Jääkiekon MM-kisat Karjala-turnaus otteluohjelma Iiro Pakarinen Suomi - Kanada Yleisöä Suomi - Italia Kazakstan

Jääkiekon MM-kisat käynnistyvät tänään perjantaina. Leijonat lähtee kotikisoihin ennakkosuosikkina.

Suomessa pelattavat jääkiekon MM-kisat polkaistaan tänään käyntiin neljällä ottelulla. MM-kisat pelataan Suomessa, isäntäkaupunkeina toimivat Tampere ja Helsinki.

Isäntämaa Leijonien osalta kisaurakka alkaa tänään iltaottelulla kello 20:20 Tampereella Norjaa vastaan. Suomi lähtee kyseiseen otteluun, kuin myös koko kisoihin, suurimpana ennakkosuosikkina. Leijonat oli suurin ennakkosuosikki myös Pekingin olympialaisiin, joista tuomisina oli kultaiset mitalit.

Mainos:

Kisojen ensimmäisissä otteluissa vastakkain ovat Helsingissä Ranska ja Slovakia sekä Tampereella USA ja Latvia. Kumpikin otteluista alkaa kello 16:20. Tsekkaa kisojen otteluohjelma kokonaisuudessaan!

Leijonat lähtee MM-kisoihin harvinaisesta asetelmasta, kun se kantaa kisoihin lähdettäessä ennakkosuosikin viittaa. Suomen edellinen MM-kulta, vuoden 2019 MM-kisoista, tuli nimenomaan täydellisen altavastaajan asemasta, kun ”kaikkien aikojen huonoimmaksi Suomen joukkueeksi” tituleerattu joukkue toi Bratislavasta kultaa. Jukka Jalosen Leijonat näytti kuitenkin Pekingissä, että ennakkosuosikin asetelma ei ole sille ongelma.

Suomen suurin haastaja tässä vaiheessa on Kanada. Suomi ja Kanada lähtevät ovat lähes yhtä suuria ennakkosuosikkia, nyt kun jääkiekon MM-kisat alkavat. Kanada lähtee puolustamaan maailmanmestaruutta Suomen kisoihin ja Kanadan joukkue on todella laadukas.

Suomen ja Kanadan jälkeen suurimmat haastajat ovat Tshekki ja Ruotsi. Kari Jalosen Tshekki on pelannut etenkin harjoitusotteluissa laadukkaasti ja se saa mukaansa useita NHL-vahvistuksia. Ruotsilla taas on edessään todellinen kasvojenpesun paikka, kun se jäi viime vuoden kisoissa kokonaan ulos pudotuspeleistä. Viidenneksi suurimmaksi suosikiksi MM-kisoihin on noussut Sveitsi.

Jääkiekon MM-kisat käyntiin tänään – näihin tunnelmiin kisat päättyivät vuosi sitten

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.