Ruotsi kaatoi Tshekin jatkoajalla – ratkaisumaali upeaa katseltavaa

Ludvig Jansson Välierät

Ruotsi onnistui kaatamaan Tshekin jatkoajan jälkeen ja nousi lohko A:n piikkipaikalle. Jatkoaikasankariksi nousi Ruotsin Ludvig Jansson, joka iski kiekon verkkoon upealla tavalla.

Nuorten MM-kisoissa lohko A menee erittäin kimurantiksi. Koska Tshekki kaatoi avausottelussa Kanadan ja nyt Ruotsi nappasi jatkoaikavoiton Tshekistä, on kolme joukkuetta mukana taistelussa lohkovoitosta ennen viimeistä kierrosta.

Ruotsin ja Tshekin välinen ottelu venyi lopulta siis jatkoajalle, jossa Ruotsin sankariksi nousi Ludvig Jansson. Janssonin ratkaisumaali oli upeaa katsottavaa, voit katsoa videon voittomaalista alta.

Mainos:

Ludvig Jansson ratkaisee ottelun Ruotsille

https://twitter.com/IIHFHockey/status/1608719536718479361

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Ruotsin asema on yksinkertaisin, sille lohkovoittoon riittää voitto Kanadasta. Ei väliä, nappaako Ruotsi kaksi vai kolme pistettä, mutta jos se kaukalosta poistuu voittajana, voittaa se myös lohkon. Pisteen Kanadaa edellä olevalle Tshekille riittää niin ikään voitto lohkovoittoon viimeisestä Saksa -ottelusta, mikäli Ruotsi jää pisteittä Kanadaa vastaan. Tshekki tarvitsee siis vähintään kaksi pistettä enemmän kuin Kanada ja vähintään kaksi pistettä enemmän kuin Ruotsi. Kanadan sen sijaan on voitettava Ruotsi varsinaisella peliajalla lohkovoittoon, eikä sekään riitä, mikäli Tshekki nappaa 2-3 pistettä Saksalta.