Nyt näyttää pahalta – vetäytyvätkö NHL-pelaajat olympialaisista?

Koronatilanne NHL-pelaajat

NHL-pelaajat ovat tekemässä paluun olympialaisiin yhden välivuoden jälkeen. NHL:stä nähtiin pelaajia olympialaisissa edellisen kerran Venäjällä 2014.

Pekingin olympialaisia 2022 odotetaan jääkiekkofanien keskuudessa erityisen paljon. Syynä tähän on se, että NHL-pelaajien on määrä tehdä paluu olympiakaukaloihin sitten vuoden 2014.

Tällä hetkellä näyttää kuitenkin hyvin uhkaavasti siltä, että NHL-pelaajat eivät osallistu olympialaisiin. Varmuudella ainakin ruotsalaisvahti Robin Lehner jää sivuun olympialaisista. The Fourth Period tiedotti myös erään Kanadan joukkueeseen kaavaillun pelaajan jäävän sivuun olympialaisista.

Mainos:

Syynä NHL-pelaajien epävarmuudelle olympialaisten suhteen on Kiinan tiukka koronaprotokolla. Mikäli pelaajalle todettaisiin Pekingissä korona, tarkoittaisi tämä karanteenia Kiinassa, jonka myötä pelaajan pitäisi olla 3-5 viikkoa yksin Pekingissä.

Korkean profiilin pelaajat, kuten John Tavares, Auston Matthews, Marc-Andre Fleury sekä Alex Pietrangelo ovat ottaneet kantaa olympialaisiin osallistumiseen. Heidän yhteinen linjansa on se, että näillä tiedoilla NHL-pelaajien ei tulisi osallistua olympialaisiin.

Tällä hetkellä näyttääkin vahvasti siltä, että NHL-pelaajien näkeminen Pekingissä jää vain haaveeksi, eikä NHL käytä olympiataukoa siihen, että pelaajia lennätettäisiin Pekingiin osallistumaan turnaukseen. Mikäli Kiina muuttaisi koronasääntöjään kisojen osalta, olisi NHL:n osalta toinen ääni kellossa.