Pikkuleijonat mitalipeleihin Hlinka Gretzky Cupissa – näin Suomen turnaus jatkuu

Pikkuleijonat

Pikkuleijonat selvitti tiensä mitalipeleihin Hlinka Gretzky Cupissa kaatamalla tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa Saksan lukemin 4-1. Suomen tuleva vastustaja ei ole vielä selvillä.

Suomi teki sen, mitä siltä Hlinka Gretzky Cupin lohkovaiheen päätösottelussa Saksaa vastaan odotettiinkin. Suomen alle 18-vuotiaat menivät kahdessa ensimmäisessä erässä neljän maalin johtoasemaan, eikä Saksalla ollut ottelussa todellista mahdollisuutta yllättää Pikkuleijonia.

Suomen maalitehtailun aloitti ensimmäisessä erässä Pelicansin 16-vuotias lupaus Rasmus Kumpulainen. Emil Järventie lisäsi ensimmäisessä erässä johdon kahteen osumaan ja erätauolle päästiin 2-0 -lukemissa.

Toisessa erässä Pikkuleijonat lisäsi vettä kiukaalle iskien kaksi lisämaalia. Otso Ylitalo ja Jesse Kiiskinen onnistuivat maalinteossa ja toiselle erätauolle lähdettiin turvallisen tuntuisessa 4-0 -johdossa.

Kolmannessa erässä Saksa onnistui iskemään yhden maalin pilaten Pikkuleijonien maalilla torjuneen Eemil Vinnin lähes täydellisen iltapuhteen ja nollapelin. Enempää osumia ei ottelussa kuitenkaan nähty ja Suomi nappasi täyden pistepotin lukemin 4-1.

Voiton myötä Suomi varmisti paikkansa lohkon kahden parhaan joukossa ja näin ollen Pikkuleijonien taival jatkuu välierissä ja mitalipeleissä. Suomen lopullinen sijoitus ja tuleva vastustaja on kuitenkin vielä epävarma. Mikäli Tshekki voittaa USA:n, sijoittuu Suomi lohkossa toiseksi. Mikäli taas USA voittaa Tshekin, voittaa Suomi lohkonsa.

Toisen lohkon voitto ratkeaa tulevana yönä, kun Kanada ja Ruotsi kohtaavat toisensa. Kumpikin on varmistanut paikkansa jo välierissä, mutta joukkueiden sijoitus lohkossa ratkeaa keskinäisessä ottelussa. Ottelun voittaja voittaa lohkon ja häviäjä sijoittuu toiseksi. Lohkovoittajat kohtaavat välierissä lohkokakkosten kanssa.