Suomen alkulohko huipentuu otteluun Yhdysvaltoja vastaan – tätä Nuorten Leijonien lohkovoitto vaatisi

Suomen kentälliset Lohkovoitto Konsta Kapanen Nuoret Leijonat Kalle Väisänen

Suomi kohtaa Yhdysvallat U20 MM-kisoissa alkulohkon viimeisessä ottelussa. Nuorten Leijonien lohkovoitto on täysin omissa käsissä ennen viimeisiä otteluita.

U20 MM-kisoissa lohko B, johon myös Suomi kuuluu, on kimurantissa tilanteessa. Latvia on varmasti ulkona jatkopeleistä, mutta lohkon piikkipaikka on edelleen kolmen maan saavutettavissa. Nuoret Leijonat voi hyvinkin napata lohkovoiton itselleen, mutta on myös mahdollista valahtaa lohkossa kolmanneksi.

USA – Suomi -ottelu on lohkon kärkipaikan ratkaisussa tärkeä kohtaaminen. Suomelle lohkovoitto on edelleen omissa käsissä, muut joukkueet tarvitsevat lohkovoittoon apuja muilta.

Mainos:

Suomen osalta lohkovoiton saavuttaminen ei vaadi suurta matematiikkaa. Mikäli Nuoret Leijonat kaataa Yhdysvallat, se nappaa lohkovoiton. Ei väliä, ottaako Suomi ottelusta kolme vai kaksi pistettä, mutta mikäli se kaukalosta voittajana poistuu, lähtee se pudotuspeleihin lohkovoittajana.

Yhdysvallat sen sijaan tarvitsee lohkovoittoa varten voiton Nuorista Leijonista. Tämän lisäksi USA tarvitsee enemmän pisteitä Suomi -ottelusta, kuin Slovakia saa Sveitsi -ottelusta. Mikäli USA ja Slovakia päätyisivät tasapisteisiin, sijoittuu Slovakia Yhdysvaltojen edelle.

Slovakia tarvitsee lohkovoittoon voiton Sveitsistä ja lisäksi Nuoret Leijonat saa saada korkeintaan yhden pisteen Yhdysvaltoja vastaan. Slovakia tarvitsee joko kolmen tai kahden pisteen voiton Sveitsistä, joukkue tarvitsee vähintään saman verran pisteitä kuin USA saa Suomea vastaan.

Lohkovoitolla on puolivälierävastustajaa ajatellen suurikin merkitys. Voittamalla lohkon puolivälierävastustaja on mitä todennäköisimmin Saksa, jäämällä lohkossa kolmanneksi vastustaja saattaa olla Kanada.

Lohko B tilanne ennen viimeisiä otteluita – lohkovoitto kolmen kauppa

  1. Suomi, 7p
  2. USA, 6p
  3. Slovakia, 6p
  4. Sveitsi, 4p
  5. Latvia, 1p

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.