Ruotsin riskinotto pelaajien suhteen ei ole ainakaan vielä kannattanut – NHL:stä satelee kieltäytymisiä

Ruotsin maajoukkue Suomi - Ruotsi

Ruotsin maajoukkue pelaa omanlaistaan uhkapeliä pelaajistonsa suhteen, kun se pelasi turnauksen avauksessa vain kolmella kentällisellä säästääkseen leimattuja passeja. NHL:stä odotetut pelaajat ovat kuitenkin kieltäytyneet yksi toisensa jälkeen.

Ruotsi päätti pelata uhkapeliä pelaajiensa suhteen, kun se avasi turnauksen vain kolmella kentällisellä ja säästi täten kahdeksan kisapassia leimaamatta. Ajatuksena oli säästää leimattavia passeja NHL-pelaajien varalle.

Uhkapeli ei ole ainakaan toistaiseksi kannattanut, sillä Ruotsin maajoukkue on saanut vain kieltäviä vastauksia odottamiltaan pelaajilta. Johan Garpenlövin kutsusta ovat kieltäytyneet Minnesota Wildin Jonas Brodin ja Joel Eriksson Ek sekä Washington Capitalsin Johan Larsson ja Marcus Johansson. Lista jatkui uudella pelaajalla Boston Bruinsin pudottua, kun Expressen uutisoi Hampus Lindholmin kieltäytyneen kutsusta. Syynä Bruins-puolustajan kieltäytymiseen oli loukkaantuminen.

Mainos:

Myös tuoreet SHL:n mestarit Linus Johanssen ja Jacob de la Rose ovat kieltäytyneet Garpenlövin kutsusta.

Garpenlöv tiimeineen tehnee päätöksiä joukkueensa suhteen piakkoin, sillä kolmella ketjulla pelaaminen ei pitkässä juoksussa ole turnauksessa järkevää. Ruotsilla on sunnuntaina illalla edessä kova kohtaaminen Tshekkiä vastaan. Tsekkaa MM-kisojen otteluohjelma kokonaisuudessaan!