Suomi hallinnut pudotuspelikohtaamisia Ruotsia vastaan – kuinka käy tänään?

Suomi - Ruotsi Nuoret Leijonat

Suomi ja Ruotsi kohtaavat toisensa Nuorten MM-kisojen puolivälierässä. Edellisten vuosien aikana Ruotsi on hallinnut kokonaisuudessan kamppailuja Suomea vastaan lievästi, pudotuspelikamppailuissa Nuoret Leijonat on ollut vahvempi kuin länsinaapuri.

Nuorten MM-kisat tarjoavat maanantai-iltana suomalaisille todellista herkkua, kun luvassa on puolivälieräottelu Suomen ja Ruotsin välillä.

Suomi on hallinnut edellisten vuosien aikana U20 MM-kisoissa pudotuspelikohtaamisia Ruotsia vastaan. Alkulohkokamppailuissa tilanne on päinvastainen, Ruotsi on hallinnut noita kohtaamisia toden teolla.

Mainos:

Edellinen kohtaaminen maiden välillä pudotuspeleissä nähtiin elokuussa 2022 edellisissä Nuorten MM-kisoissa. Tuolloin Suomi kaatoi Ruotsin lukemin 1-0 Kasper Puution maalilla Juha Jatkolan pelatessa Suomen maalilla nollapelin.

Suomi ja Ruotsi kohtasivat myös vuoden 2021 Nuorten MM-kisoissa. Silloin maat kohtasivat puolivälierässä ja Suomi vei voiton lopulta kolmannen erän nousullaan lukemin 3-2. Voitto oli kalavelkojen maksu vuoden 2020 kisoista, jolloin Ruotsi kaatoi Nuoret Leijonat pronssiottelussa niin ikään 3-2.

Vuoden 2020 jälkeen edelliseen pudotuspelikamppailuun maiden välillä pitää mennä aina Nuorten Leijonien mestaruusvuoteen 2016, jolloin Suomi kaatoi Ruotsin välierässä huiman kamppailun jälkeen lukemin 2-1. Tässä välissä maat kohtasivat kolmesti alkulohkossa, Ruotsi vei näistä otteluista jokaisen.

Vuonna 2015 Ruotsi pääsi makselemaan kalavelkoja Suomelle kaataen Nuoret Leijonat puolivälierässä 6-3 – olihan Suomi vuotta aiemmin käynyt hakemassa Ruotsin maaperällä maailmanmestaruuden kaataen Ruotsin finaalissa Rasmus Ristolaisen maalilla lukemin 3-2.

Ottelu Suomi – Ruotsi alkaa kello 18:00 Suomen aikaa ja ottelu on katsottavissa ilmaiseksi televisiosta TV5 -kanavalta. Kaikki turnauksen ottelut näkyvät myös maksullisen Discovery+ -palvelun kautta.